Posts

Showing posts from May, 2016

University Trip : Yunnan

Image
Day 1: Bangun seawal 3 pagi terus siap-siap gerak ke lapangan terbang. Sampai je dekat lapangan terbang, terus check-in luggage. Haa lupa nak bagitahu; trip ni disertai oleh empat orang guru dan dua orang tour guides. Sememangnya orang akan rasa seronok nak pergi trip/travel, tapi Allah bagi ujian sikit je; sakit. Jadi mungkin tak mahu berlebih-lebih, biar sentiasa berpada-pada dalam segenap perkara. *ewah* Ok sambung. Pukul 5 pagi dekat Beijing ni dah macam 8 pagi dekat Malaysia haaa. Panas dah~ Siap check in, naik kapal terbang, pehhhhh! Padu betul. Macam naik bas awam dekat Beijing ni, first time naik kapal terbang ni macam naik bas awam (pening, mual).

Ok, dipendekkan cerita, mungkin lebih kurang pukul 10 pagi (mungkin) sudah tiba di Kunming, Yunnan. Destinasi pertama yang kami tuju ialah sebuah restoran halal yang menyediakan makanan yang pehhh, dappp! Alhamdulillah. Keduanya, kami gerak ke sebuah tempat yang diiktiraf sebagai World Geological Park; yang diberi nama Stone Forest (…