Monday, 12 December 2016

Harapan

   After we put hard works, efforts and even struggling (although a bit ah); be ready for every single things that will happen next.
   Kita memang sungguh-sungguh dalam membuat sesuatu perkara, apatah lagi sungguh-sungguh tu tahap sampai muntah hijooo; kita jugak kena lah sungguh-sungguh untuk lapangkan hati untuk terima segala keputusan yang kita dapat selepasnya.
   Ramai yang meletakkan harapan kejayaannya dalam sesuatu hal itu mungkin sebanyak 99%, lantas diuji; mental break down terus. Sebab menganggap 1% kemungkinan kegagalan itu; andai wujud mungkin tidak akan memberi kesan besar.
Tapi akhirnya 1% itu lah yang pehhh!
  Setelah sedar langsung berfikir; dalam setiap perkara terjadi dalam hidup, harapannya ada pada Tuhan.
   Dia tahu dan mengerti dalam segala tindak-tanduk kita; Dia juga faham apa yang terbaik untuk kita. Dengan bergantung kepada-Nya, timbul redha tu kan? Barulah hati redha dengan tenang.
   Semoga kita semua akan terus-menerus diberikan kebenaran melalui pancaindera kita sendiri. Sentiasa berdoa.

No comments:

Post a Comment

Tak salah nak bagi pendapat :)