Posts

Showing posts from December, 2015

Review 2015 : Eh ?

Image
Eh? Nak throwback kah? Sebelum nak move on, kita rehat dan rawat dulu sikit. Tak kan menonong-nonong saja meredah tanpa tujuan, tanpa sedikit pun kita toleh sekejap ke belakang, bukan? 

   Of course, dalam setahun ini banyak sangat benda yang telah terjadi. Banyak! Tahun 2015 ini tak setiap hari-harinya saya isi dengan baik *menyesal*. Sebab lepas SPM tahap mereputsssss tu ergh, memang teruk. Andailah bisa aku undur masa *ayat orang menyesal*.


   Tak apa, selagi Allah masih bagi hayat, masih bagi peluang untuk bangun daripada tidur dan bernafas; maknanya masih ada lagi kerja yang kita tidak settle lagi. Sama juga seperti anda. Masih diberikan peluang untuk bernafas, masih diberikan peluang untuk hidup selepas mati sekejap; tanda ada banyak lagi kerja, ada banyak lagi hak-hak yang tidak tertunai lagi. Jadi, ayuh lah! Kita selesaikan :)

   Semakin meningkat dewasa kita, semakin besar tanggungjawab *ayat deep ni*. Umur dah nak masuk 19 tahun ini pun masih terkial-kial lagi hendak mencari…

Beijing 1.0

Image
Alhamdulillah, masih lagi hidup dalam nikmat Iman dan Islam :) Macam dah lama tak menulis woi ! Fuh !


 Saya checked balik post sebelum ini, last cerita Beijing pasal main salji kot. Adoi, macam budak-budak, but saya nak juga lah cerita serba-sedikit pasal Beijing. Ha, why Beijing? Why? 为什么?Haaa, sebab sis duduk dekat Beijing, jadi sis buka lah sedikit cerita pasal Beijing.


   Bismillahhirrahmaanirrahiim :) Okay, jujur lah saya cakap, sebelum saya ke China, apa yang dibayangkan dalam kepala pasal China lagi-lagi Beijing; bangunan tinggi-tinggi, banyak shopping complex, penduduk yang ramai tapi still tak boleh nak bayangkan yang sebenar-benarnya *yelah, tak pernah sampai sini lagi* Sekali dah sampai; rupanya begini~ Rupanya begitu. Benda pelik yang pertama, naik bas pintu belah erk, kanan. Ye lah, dekat Malaysia naik belah kiri. Ye dok~ Sampai dekat 宿舍楼 (bangunan asrama) rasa aneh gitu. Ye lah macam tak percaya lagi. 


   Sis pernah terfikir, kecik-kecik dulu, "Ada ke sim cardyang …